MCBÜ Hafsa Sultan Hastanesinde Beyin Ölümü Gerçekleşen Hasta Nakil Bekleyenler İçin Umut Oldu

İlan Tarihi:29.03.2024 15:50:00
Güncelleme Tarihi:29.03.2024 15:55:00

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi Anestezi Yoğun Bakım Ünitesinde yatmakta olan H.F isimli hastanın 28 Mart 2024 tarihinde tedavisi devam ederken beyin ölümü gerçekleşti.

Beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından aile ile yapılan görüşme sonrasında organ nakli için onayları alındı. Organ ve Doku Nakil Koordinatörü Prof. Dr. Gönül Tezcan Keleş başkanlığında Sadık Kaplan, Belgin Öztekin ve Saadet Saza ‘Bölgesel Koordinasyon Merkezi’ ile yürüttükleri operasyonun sonucunda, ‘kalp, sağ ve sol böbrek, karaciğer ve korneaları’ nakil bekleyen hastalara umut oldu.

Yaklaşık yirmi dört saatlik operasyonun ardından alınan organlar hastalara nakledilmek üzere Ege Üniversitesi, İzmir Kent Hastanesi, İzmir Özel Medical Point Hastanesi ve İstanbul Onkim Kök Hücre Teknolojileri Merkezine sevk edildi.

Süreç ile ilgili değerlendirmelerde bulunan MCBÜ Hafsa Sultan Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İsmet Topçu, H.F isimli hastanın organlarının bağışlanması sonrası Sağlık Bakanlığı ile koordineli çalıştıklarının altını çizerek, “Başta Organ ve Doku Nakil Koordinatörü Prof. Dr. Gönül Tezcan Keleş ve tüm ekibi tebrik ederim. Ülkemizde organ bağışı bekleyen binlerce vatandaşımız var. Hastamız H.F için Allahtan rahmet, kederli ailesine başsağlığı ve sabırlar diliyorum. H.F’nin organları çok sayıda organ bekleyen hastalarımız için şifa olacak. Nakil konusundaki destekleri ve hassasiyetleri için hasta yakınlarına teşekkür ederim. MCBÜ Hafsa Sultan Hastanesi olarak nakil işlemlerine desteklerimiz devam edecek” dedi.

913 görüldü.    1 Paylaşıldı
GR1B9520 GR1B9529 GR1B9512 GR1B9540
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr